Zaobstarajte si kvalitnú udiareň a vynikajúce údené mäso si užívajte pokojne niekoľkokrát do roka

Údené mäso je dokonalou pochúťkou, ktorú si doprajeme napríklad len tak na čerstvý chlieb s lahodnou horčicou. Mnohí ho tiež varia a podávajú ku chrenovej omáčke, hrachovke a tak ďalej. Záleží len na vás, ako si ho chcete dopriať a ako ho máte radi. Avšak, jedno je isté, a to je príprava domáceho údeného mäsa pomocou kvalitnej udiarne. Kúpené údené je síce fajn, ale o chuti a kvalite by sme mohli zdĺhavo hovoriť. Z toho dôvodu bude lepšie, keď si zaobstaráte vlastnú udiareň a pripravíte si kvalitné mäso, o ktorom budete vedieť, čo obsahuje.

Údenie bez starostí

Vyberať môžete z rôznych druhov udiarní. Kto si potrpí na klasiku a miluje perfektne krehké a poriadne údené mäso, zvolí drevenú udiareň. Pri nej bezpochyby oceníte bočné ohnisko, ktoré zaistí plynulú reguláciu teploty aj dymu. Mäso bude mať dokonalú dymovú chuť a správnu krehkosť. Pokiaľ k nemu pridáte správne drevo, ktoré podporí dokonalú chuť, užijete si ho plnými dúškami. Najčastejšie sa používa slivka, marhuľa, jelša alebo dub. V prípade, že si nedokážete zaistiť drevo, môžete zvoliť údiace brikety, štiepky či pelety. Na druhú stranu, ak chcete zažiariť a zároveň by ste radi mali aj gril, ale nechce sa vám kupovať oboje, máme pre vás riešenie, ktoré ponúkne dvojkombináciu. Udiarne Smoky Fun ponúkajú možnosť údenia a zároveň grilovania. Navyše ich estetická hodnota prekvapí každého. Hodia sa ako na záhrady, tak aj do gastronomických prevádzok. Vyúdiť si môžete ako rybu, mäso, tak aj syry. Nahliadnite k predajcovi grilykrby.sk a vyberte si podľa svojich špecifík.

Aké mäso použiť na grilovanie

Mäso, syry, ryby, údeniny – jednoducho to, čo máte radi. Čo sa ale týka mäsa, najčastejšie sa údi bravčové mäso – kotleta, krkovica, bôčik, pečienka a ďalšie. Pozornosť by ste mali venovať nielen pri výbere mäsa, ale aj jeho naložení. To dodá mäsu chuť, ale aj šťavnatosť, a to predovšetkým u kotlety a pečienky. Postup naloženia má každý iný. Niekto mäso presolí a zabalí do fólie. Iný  mäso taktiež osolí, votrie do neho cesnak a naloží do suda.

Publikované: 11. 01. 2023

Kategória: Bývanie

Autor: Adéla Bumbálková